Kompissnack med Snöstorpsskolan

Förra måndagen hade vi två trevliga Teamsmöten med två klasser hos Snöstorpsskolan.
Malkolm berättade hur man är en god vän, om allas lika värden.
Frågor så som mobbing inom sociala medier, om det är okej med annorlunda klädstil och om någon nära honom blev utsatt för mobbing när han var yngre kom upp. Självklart var svaren att alla får klä sig som man själv vill, att mobbing tyvärr förekom och att man då alltid ska tala med en vuxen som man kan lita på. 

Självklart blev det väldigt många frågor om hans fotboll så som hur många räddningar han gjort och om han ibland blir arg på plan - här kunde Malkolm tillsammans med pedagoger dra viktiga paralleller till samhället i stort. 

Oerhört kul för oss på Halmstads BK är att Snöstorpsskolan vill fortsätta med Kompissnack och har redan nu bokat upp sig till höstterminen där de kommer att göra en utvärdering i klasserna för att göra vårt Kompissnack ännu bättre för just dem #Framåt. 

Kompissnack Haverdals byskola

Idag hade vi Haverdals byskola på besök via Teams. 18 elever från årskurs 4 som fick ställa frågor till  Jonathan Svedberg från herrlaget och Izabella Partel från F17. Frågor som dök upp va bland annat "vad gör man om man ser att en person är ensam?, hur ser ni på homofobi? får man klä sig hur man vill?". Otroligt viktiga frågor som dyker upp och ännu viktigare att jobba med tycker vi på Halmstads Bollklubb. Detta är Kompissnack! 

Utbildning MIND

Idag påbörjar herrlaget sin utbildning av MIND i ämnena psykisk ohälsa och det medmänskliga samtalet. Allt för att dem ska vara rustade för samtalen med barnen i skolorna. 

Vi är oerhört stolta att få möjligheten att göra detta tillsammans med alla samarbetspartners. Tillsammans kan vi göra skillnad #Framåt mot ett hållbart Halmstad.

Ett extra stort tack till Lotta Uvenkrans och Linda Holmgren på Mind. 

Besök från barnsjukhuset

Den 12/5 var Mio på besök från barnsjukhuset i Halmstad. Vi gick en rundvandring på Örjans vall, kollade på träningen, pratade med spelare och ledare. Sadat lämnade över ett supporterkit som han kan använda när han följer oss framför skärmen. När vi väl släpper på publik så hoppas vi att vi får möjlighet att bjuda in Mio med familj till en match på Örjans vall.

Du är en kämpe Mio!

Namnls design-7png

Lagbesök SNFF

Den 29/4 så var Emil Tot Wikström ute och besökte SNFFs P11 med 30 barn på Skedalahed. Barnen fick ställa frågor både innan och efter träningen. Emil var med och spelade med barnen och kom med tips under 1,5 h.