Premiären av Kompissnack är genomförd

Ca 90 elever i fjärde klass, uppdelade i fyra klassrum på Kärlekens skola har idag fått vara en viktig del i premiären av vårt nya projekt Kompissnack. Tillsammans med Mind presenterade vi kort projektet och gick sedan snabbt över till damlagets Alva Hed och herrlagets Malkolm Nilsson Säfqvist som började med att berätta om sig själva och om sina egna erfarenheter från skoltiden. 

Eleverna hade förberett frågor om mobbning, utrusning och vänskap som de fick ställa till spelarna och Lotta från Mind efter presentationen. Frågorna var genomtänkta och viktiga. Vi ser redan fram emot vårt nästa besök på Kärlekens skola som vi hoppas kan ske fysiskt. 

Vi hoppas att vi har sått ett frö hos eleverna och att de nyttiga diskussionerna fortsätter. 

Vill ni att vi kommer till er och genomför ett Kompissnack? Hör av er till framåt@hbk.se

Inspirationsföreläsning

Idag har vi fått lyssna till en inspirationsföreläsning anordnad av SEF med Selene Cortes som är projektledare är ungas psykiska hälsa på Mind. Vi har under det senaste året jobbat med Mind i projektet #FRAMÅT och har massor av spännande och roliga saker på gång som kommer att göra skillnad för barn och ungdomar i samhället. 

Vikten av att kunna prata om dessa tunga frågor kan inte understrykas tillräckligt så det faktum att Mind gör den här satsningen med oss och Svensk Elitfotboll känns riktigt bra. Selene pratade om det arbetet som just nu pågår internt med utbildningsmoduler och ökad medvetenhet. 

För vår del har vi precis tagit ut en testgrupp bland våra ledare som genomför en BETA-version av utbildningsmodulen. Nästa steg är att alla föreningens ledare ska få göra den. Utbildningen kommer även att gå ut till personal och spelare. 

Imorgon, 14 april,  gör vi vårt första digitala Kompissnack. Vi är grymt laddade och ser fram emot att dela med oss av upplevelsen. 

Intervju med Variabeln

För ett tag sedan fick vi frågan från Variabeln om vi ville hjälpa dem med en videointervju med Ante G. Självklart sa vi ja och här är resultatet. Tack för ett fint samarbete!

Intervjun hittar du HÄR
Resan #FRAMÅT tillsammans med Mind kommer bli fantastisk

Idag har vi haft ännu ett inspirerande möte med Lotta Uvenkrans som är verksamhetsledare för Mind i Halmstad. Vi hann prata om saker som rör både dåtid, nutid och framtid. Just nu ligger prio på att utbilda spelare, ledare och personal för att förbereda inför alla skolbesök och projekt som väntar. Delvis gör Mind nationellt en digital utbildningsmodul som är obligatorisk för våra ungdomsledare att genomföra, men sen kommer även Mind lokalt utbilda spelarna i dam- och herrlaget samt kanslipersonal i medmänskliga samtal vid psykisk ohälsa.

Lotta och hennes team kommer att hjälpa oss se till att våra spelare känner sig trygga när de ger sig ut på besök och att de får det stöd och den handledning om behövs när det kommer till dessa tunga frågor. 

Vi kommer att presenter vårt samarbete med ingående inom kort. 
Kompissnack har premiär 14 april

Det är så härligt när saker och ting börjar ta fart och man hittar sätt att göra insatser som inte kompromissar på säkerhet och hälsa. Den 14 april har vi premiär för projektet Kompissnack ihop med Kärlekens skolas fjärdeklassare. 92 elever uppdelade i sina respektive klasser kommer att få möta två spelare, en från dam och en från herr, via ett digitalt forum för att prata om utanförskap, mobbing och kränkning. Våra spelare tar upp tunga frågor och vi öppnar upp för diskussion. Planen är att vi ska följa upp den digitala träffen med ett fysiskt besök utomhus innan barnen går på sommarlov. 

Idag har vi dessutom haft ett oerhört inspirerande möte med våra socialpartners Mind. Utbildningsmodulens beta-variant är klar och vi kommer att handplocka ett gäng ledare som får genomföra den. Därefter kommer Mind arbeta med feedbacken som kommer in och göra färdigt utbildningen som sedan alla våra ungdomsledare kommer att genomföra. 

På måndag stundar en livestreamad lästräff och inom kort kommer vi även att ha videosamtal med barn och ungdomar som ligger inlagda på barnsjukhuset. Det ser vi verkligen fram emot. 

Nu kör vi!