Barnsjukhuset i Halland

I flera år har HBK-spelare besökt barnsjukhuset i Halmstad för att umgås med barn och ungdomar i lekterapin. Barnen får också möjlighet att besöka Örjans Vall för att gå på match och träffa spelare men vi åker också ut till sjukhuset för att bland annat klä julgran och skriva autografer,  men framförallt för att i enkla former umgås med barn och ungdomar som är inne i en tuff period i livet. Vi har som mål att besöka sjukhuset 4 gånger om året.

 

Lässpelet 

Lässpelet är ett projekt som vi gör tillsammans med biblioteken i Halmstad. Ett nytänkande projekt där två världar möts för att redan vid ung ålder visa barn och ungdomar "viktigheten" med dubbla karriärer. HBK vill tillsammans med biblioteken öka läsglädjen och hitta samarbeten på nya arenor.

Det populära projektet Lässpelet går efter tre år in på sin sista refräng när Arvsfondens medel går ut i juni 2021. Under dessa år har läsambassadörer från A-laget tillsammans med personal från föreningen och från biblioteken i Halmstad träffat över 700 barn och inspirerat till läsning även för ovana läsare genom högläsning och fotboll. Projektet har blivit uppmärksammat i nationell media genom diskussionsprogrammet Babel i SVT och fått stor uppmärksamhet regionalt. Lässpelet har blivit ett väletablerat CSR-projekt och vi ser just nu över möjligheterna till att fortsätta utveckla projektet.

Lästräffarna på biblioteken läggs upp på så vis att 10-15 barn samlas och en utav spelarna läser högt ur en utvald bok. Barnen turas om att läsa stycken ur boken för sina kamrater. Efter detta får barnen ställa frågor till spelaren.  Det hela avslutas med spontanfotboll och autografskrivning.

I augusti 2020 uppmärksammades projektet i SVT:s Babel genom ett reportage under en lästräff på Andersbergs fritids. Inslaget sändes på bästa sändningstid och gav en mycket bra inblick i projektet. Klippet hittar du HÄR! (Spola fram till 00:13:00 för att komma direkt till inslaget om Lässpelet.

 

Nattfotbollen

Med anledning av pandemin är verksamheten pausad. 

På fredagskvällar är HBK på plats i Andersberg för att spela fotboll och umgås med de som bor i området. Projektet har pågått i två år nu och lockar ungdomar i olika åldrar att umgås både på plan och utanför. Det skapar ett umgänge och möjlighet till en meningsfull fritid med världens största spontanidrott. Projektet ska utvärderas och utvecklas tillsammans med tidigare verksamma och polis för att se vilka effekter det ger.

Planen var att 2020 utöka verksamheten med ett till område men med anledning av pandemin blev detta uppskjutet. Vi har som ambition att istället utöka under hösten 2021. 

Om oss

Integer ac vehicula eros, sed dictum sapien. Donec dignissim porttitor ante, sit amet placerat dui. Donec mollis vel arcu et efficitur.

Fotboll för alla

Fotboll för personer med funktionsnedsättning.

Verksamheten vänder sig till flickor och pojkar från 6 år och uppåt samt vuxna med funktionshinder. För att vara med skall du kvalificera dig för N- eller U-licens. I HBK FFA fem lag är både flickor och pojkar välkomna att vara aktiva spelare eller ledare. A,B,C och D lag samt Fotbollskola/Knattelag.

D-laget har fokus på social- och motorisk utveckling hos varje spelare med glädjen som central grundpelare.
C-laget har kommit lite längre i sin fotbollsutveckling.
B-laget är ett lag som försöker tillgodose allas behov i avseende tävlings- och social utvecklingsinriktning.
A-laget är föreningens representationslag som kan titulera sig som ett av Sveriges bästa handikapplag i fotboll efter att ha varit i SM final ett flertal gånger. I A-laget är målsättningen att fortsätta vara landets bästa handikapplag i fotboll - både gällande prestation, social trivsel och uppträdande.

Vi har även en Fotbollskola/Knattelag 6-12 år för de som är nybörjare.

Läs mer om verksamheten och se spelare och kalender HÄR!
 

Vägen in (Nytt för 2021)

Vi har som ambition att starta projektet hösten 2021.

Att hjälpa unga ut i arbetslivet är en viktig fråga i dagens samhälle. Vi vill starta en process där arbetsgivare och ungdomar möts genom olika aktiviteter. Vårt fokus är att förflytta ungdomen från ett liv utanför arbetslivet till en gemenskap på en arbetsplats. På så sätt utvecklar vi individer och förbereder dem för arbetslivet och bidrar till att stärka ungdomars självkänsla, samtidigt som vi bidrar till minskad arbetslöshet. Vi vill även lyfta vikten att att fullfölja sin gymnasieutbildning och ta vara på den utbildningen och erfarenhet man får med hjälp av grundskolan.

Utvärdering sker kontinuerligt under processen. Arbetsgivare som tar emot praktikanter blir bollplank till varandra för att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Aktiviteter och insatser i form av:

  • Matchning
  • Speed-dating
  • Nätverksträffar
  • Praktikplatsförmedling

HBK-Hjälpen

I dessa tider är det väldigt viktigt att vi visar medmänsklighet och solidaritet. Att vi tillsammans hjälper varandra att sprida glädje och en framtidstro även när ovissheten är stor. Vi vill göra vad vi kan för att hjälpa dig som privatperson och även företag som verkar i regionen. HBK med kanslipersonal, ledare och spelare, står nu till samhällets förfogande.


Ingen kan göra allt men alla kan göra något. När Covid-19 gjorde entré tog vi snabbt initiativet till att starta HBK-hjälpen. Med hjälp av medmänniskor gav vi oss ut på uppdrag för att hjälpa till i samhället. HBK-hjälpen togs emot med stort intresse och vi har som ambition att initiativet ska få leva vidare genom #FRAMÅT. Det kan handla om att ringa samtal och prata med ensamma, göra hembesök för att pigga upp äldre eller att komma ut till någon skola och sparka boll. HBK-hjälpen blir länken mellan klubben och samhället.


HBK-hjälpen fick ett kärleksfullt mottagande från såväl privatpersoner och företag som media. Initiativet har uppmärksammats av P4Halland, SVT och Hallandsposten. Vi har spridit budskapet genom att dela i våra sociala kanaler, skicka ut nyhetsbrev samt delta i Företagarnas "Företagsakut" som gått ut som livesändning till allmänheten. HBK-hjälpen har även uppmärksammats av SEF och UNIBET.Insatser under 2020
  • För att hjälpa de som tillhör en riskgrupp och för främja våra lokala producenter erbjöd HBK hemleverans från Reko Ringen.
  • I samarbete med ICA Maxi Flygstaden och Motorhalland erbjöd HBK-hjälpen dem som ingår i en riskgrupp att få sina varor plockade och hemlevererad
  • Hembesök och telefonsamtal
  • Stöd till lokala prudcenter så som I am Coffee genom en beställningskanal och leveransmöjligher


Projektpartners

Vi stöttar Fotboll för alla
Vi stöttar Vägen in