Välkommen förstärkning

Under åtta veckor i vår kommer vi att få sällskap på kansliet. Två studenter från Högskolan i Halmstad har nämligen valt att göra sin VFS hos oss i projektet #FRAMÅT. De har redan nu påbörjat en förberedande kurs och kommer fr.o.m. början på april att finnas på plats på Örjans vall. Vi börjar med att låta Eva presentera sig själv. 

Hej, 

Mitt namn är Eva, jag läser andra året på Halmstad Högskola. Efter utbildningen hoppas jag stolt kunna titulera mig som Hälsopedagog. Jag har en stor passion för föreningsliv och ungdomsverksamheten där jag ser ett stort behov av att kunna bidra till en bättre hälsa genom att främja den fysiska aktiviteten men också att kunna förebygga psykisk ohälsa. Då detta är en stor verksamhet i samhället och där många ungdomar möts där de har både drömmar och visioner men också de som flyr från verkligheten och kanske inte mår så bra. Här tror jag därför det finns ett stort behov av att vi vuxna i samhället tar vårt ansvar. Genom att skapa gemenskap, trygghet, möjligheter och en tro på sig själv kan vi bygga ett starkare samhälle för våra barn och ungdomar.

Idag läser vi en kurs som heter Hälsopedagogiskt projekt och utvärdering 15 hp, i kursen ingår det att vi ska ha praktik under 8 veckor. Därav sökte jag min plats på Halmstad Bollklubb och det är med stor glädje och entusiasm jag nu ska få tillbringa mina 8 veckor här på plats. Det visade sig vara så att Halmstad Bollklubb inte bara håller på med fotboll, utan genom visionen #FRAMÅT jobbar tydligt med att inkludera, förebygga och främja för våra barn och ungdomar i Halmstad. De tre orden som jag anser vara av stor betydelse för att ge barn och ungdomar goda förutsättningar för en god hälsa. Jag hoppas därför att denna praktik kommer ge mig en större inblick och kunskap i hur vi kan och jobbar med våra ungdomar i samhället. 

Väl mött // Eva