Inspirationsmöte med Hammarby

Vi inspireras ständigt av hur idrottsklubbar runt om i Sverige arbetar med hållbarhetsfrågor. VI omvärldsbevakar varje dag och tar kontakt med klubbar som vi tror kan hjälpa oss komma vidare i vårt arbete. Inom Hockeyn har vi haft kontakt med både Rögle och Brynäs och idag pratar vi med det Allsvenska motståndet Hammarby.

Hammarby har sedan flera år tillbaka arbetat med sitt CSR-projekt Samhällsmatchen. Det ligger mycket tanke och värme bakom projektet och vi har länge varit nyfikna på hur deras dagliga arbete med projektet ser ut. Idag har vi haft möte med deras CSR-ansvarige Abel Abraham för att få en inblick i just detta. 

Det är nämligen så att vi ska börja med digitala skolbesök inom kort och söker inspiration till hur vi ska gå tillväga för att barnen och spelare ska få ut så mycket som möjligt av besöken. Hammarby har gjort skolbesök sedan 2016 och har den senaste tiden gjort det just digitalt. 

Det märks att Abel brinner starkt för sitt arbete och han berättar med passion om hur väl de digitala skolbesöken har mottagits. Det handlar om att motivera och inspirera.

Stort tack för att du tog dig tid Abel!


Nu är det dags för oss att planera vårt första digitala skolbesök. Vill du att vi besöker just din skola? Kontakta rebecka@hbk.se. Målgruppen är grundskoleelever.