Dubbla karriärer i fokus under höstlovsveckan

I samarbete med biblioteken i Halmstad är HBK inne på sitt tredje år med projektet Lässpelet. Med fokus på att visa hur viktigt läsning är genomförs just nu ett läs- och fotbollsläger.

Lässpelet är ett nytänkande projekt där två världar möts för att redan vid ung ålder visa barn och ungdomar vikten av dubbla karriärer. HBK vill tillsammans med biblioteken öka läsglädjen och hitta samarbeten på nya arenor. För andra året i rad genomförs ett dagsläger i Kombihallen. Ett tjugotal barn i åldrarna 8-12 samlas måndag-fredag för att delta i fotbollsträningar, skrivar workshops, högläsning och andra aktiviteter.

- Under året har vi genomfört ett antal anpassade lästräffar och är glada över att kunna genomföra ett läs- och fotbollsläger på ett säkert sätt. Annika och Jennie från biblioteken i Halmstad och författaren Magnus gör ett fantastiskt jobb med barnen och det är underbart att få vara en del av det, säger Rebecka, som projektleder Lässpelet från klubbens sida.

Lägrets ledare kommer från HBK:s F16 och i början av veckan har deltagarna fått besök av spelare från både damerna och herrarnas A-lag.