En tillbakablick på insatserna 2020

I planeringstider inför våra kommande insatser inom CSR gör vi en tillbakablick på insatserna som gjordes under 2020 för inspiration och utvärdering.

Lässpelet

När Covid-19 kom in i bilden fick vi sätta en ny struktur för årets aktiviteter med Lässpelet. Våra tre ambassadörer från herrlaget fick bl.a. spela in digitala lästips som biblioteken spred i sina sociala kanaler. Vi höll i lästräffar utomhus på Örjans vall med en mindre grupp barn vid ett par tillfällen där spelarna åkte till respektive fritids och hämtade barnen i minibussar. Projektet uppmärksammades i SVTs Babel. 

V. 44 genomfördes ett läs-, skriv- och fotbollsläger i Kombihallen. Spelare från både dam och herr besökte lägret som hade ett 30-tal deltagare från mellanstadiet. Vårt F16 var ledare för lägret. 

HBK-Hjälpen
Ingen kan göra allt men alla kan göra något som det heter. Våren 2020 drog vi igång initiativet HBK-hjälpen som togs emot med stort intresse och fina ord. Spelare, ledare och kanslipersonal ställde sig till samhällets förfogande för att utföra diverse uppgifter så som att handla, göra hembesök, ringa telefonsamtal, hjälpa Röda Korset med sopsortering med mera. HBK-hjälpen kommer att få ett uppsving ihop med projektet #FRAMÅT.

Nattfotbollen och FFA
Projekten Nattfotbollen och FFA fick till stor del fortgå enligt planerna med viss anpassning efter restriktionerna. Vi ser fram emot att utvärdera och utveckla båda två ihop med vårt stora omtag om CSR-arbetet i föreningen. 

Barnsjukhuset
Med anledning av pandemin fick vi tyvärr inte besöka Barnsjukhuset och klä granen ihop med barnen som vi gjort de senaste 17 åren. Däremot tog vi tillfället i akt att lämna över ett 20-tal fotbollar i julklapp till avdelningen.